DENİZLİ BULDAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yemeklerimiz

Patlıcan-Soğan :

Çiğ (yahut közde pişirilmiş) patlıcan ve yeşil biber, (çiğ yahut yağda hafif 
kavrulmuş) soğan, domates, peynir ve koyu erik veya nar ekşisi yufka içine 
konarak dürüm yapılır. Dürüm dövülmüş çitlembik de konulabilir.



Çağla Dürümü:

Çağla ve taze çitlembik(bedren9 havanda dövülür. Kaynamış yumurta, yeşil 
soğan, peynir, maydanoz doğranıp çağla-bedren dövmesi ile karıştırılır, tuz ve 
zeytin yağı eklenir, yufka içine konarak dürüm yapılır.



Tere-marul dürümü:

Haşlanmış yumurta ve peynir doğranır; tere, marul, roka, maydanoz, dereotu, 
yeşil soğan yufka yerleştirilir, üzerine toz kırmızı biber ekilir, biraz 
zeytinyağı dökülür ve dürüm yapılır.



Ovmaç:

Kuru yufka kırıntısı, peynir ve soğan karıştırılır, üzerine su serpilir, avuçta 
sıkılır.



Göce Yemeği:

Buğday taş değirmende yarılır yani parçalar halinde kırılır. kırılmış buğday 
taneleri yıkanır. su ve tuz konarak kaynatılır. Ateşten indirilir. suyunu 
çekince içine sarımsaklı yoğurt konur ve karıştırılır. servis yapılırken üzerine 
tavada kırmızı biberle eritilmiş tereyağı dökülür.



Arap Yemeği:

Kuşbaşı doğranmış tavşan eti haşlanır veya kavrulur. Darı unu sıcak suyla 
yoğrularak hamur yapılır ve parmak kalınlığında çubuk haline getirilir. bu hamur 
çubuk küçük parçacıklara bölünür. Buğday ve darı unundan hazırlanmış tereyağlı 
çorba yapılır. Hamur parçacıkları ve tavşan eti bu çorbaya katılır ve pişirilir.



Çentme Yemeği:

Kabak küçük küpler halinde doğranır, tere yağda kavrulur, sonra üzerine yumurta 
kırılır ve biraz daha kavrulur.



Küpeç kebabı:

Oğlak veya kuzu eti küpeç içine konur. Küpeçin ağzı hamurla kapatılır ve kor 
üzerine konur veya fırına verilir.



Çörek dolması:

Bir gün bekletilerek bayatlaştırılmış yuvarlak fırın ekmeğinin üst 
tarafından kabuğu el girecek kadar kesilerek alınır. Buradan ekmeğin içi 
boşaltılır. Çıkarılan ekmek içi ufalanır. Kıyma kavrulur, rengi kızarırken içine 
tereyağı ve ufalanmış ekmek içi katılarak kavurma işlemine biraz daha devam 
olunur. Kavurma işlemi sona yaklaşırken içine iri taneli kırılmış ceviz ve 
maydanoz katılır. kavrulmuş olan karışım boşaltılmış ekmeğin içine konur. 
kesilmiş kapakta yerine konur. Bir tepsinin içine bir kaç asma çubuğu 
yerleştirildikten sonra içi doldurulmuş ekmek çubukları üstüne konur. ekmeğin 
üstüne sulandırılmış domates salçası dökülür ve tepsi fırına konur. Bir müddet 
sonra sulandırılmış domates salçasından ekmek üstüne biraz daha dökülür ve tepsi 
tekrar fırına konur. 



Pekmezli Kabak Yemeği :

Kuşbaşı et haşlandıktan veya kavrulduktan sonra içine sert kabak, tereyağı, 
su ve akşamdan ıslatılmış nohut eklenir ve kaynatılır. yemek pişirmek üzere iken 
içine sıcak pekmez eklenir.



Saraylı:

Tepsinin dibi yağlanır. ekmek olarak yenilen, kızgın saçta pişirilmiş 
yufkalar su serpilerek yumuşatılır. Yufka içine iri dövülmüş ceviz konur ve 
yuvarlanır. Yuvarlanmış yufka tepsi tepsi içine yılan cari şekilde 
yerleştirilir. En üste de yağ sürülüp tepsi fırına sürülür. Piştikten sonra 
soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta biraz sulandırılmış pekmez hafifçe ısıtılır, 
parmak yanmayacak derecede ısınmışken tepsiye dökülür. Pekmez yerine şekerli su 
da kullanılabilir.



İncir Tatlısı:

Kuru incir yıkanır, sapları kesilir ve ince dilimler halinde kesilir, süt ve 
şeker eklenerek kaynatılır.

Cumhuriyet Mah. Celal Bayar Cad. 3.Çıkmaz Sokak No34 Buldan - 0258 431 30 33

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.